Hart van Oldenzaal

11 januari 2019

Hart van Oldenzaal 11 januari 2019


Sportief Oldenzaal in de schijnwerpers

OLDENZAAL - Sport is een belangrijke verbindende factor in de Nederlandse samenleving. Samen werken aan twee doelen: sportief succes op de velden en natuurlijk een belangrijk stuk gezelligheid. Vorige week vrijdag eerder de gemeente Oldenzaal de lokale sportkampioenen op het jaarlijkse gala.

Het was voor Burgemeester Patrick Welman de eerste keer dat hij het sportgala 2018 kwam openen en bijwonen. Zijn bekentenis dat hij niet zo sportief is ingesteld deed geen enkele afbreuk aan de uitvoering van het Oldenzaalse Sportgala. Zaal Rouwhorst was afgelopen vrijdag volle bak met vele sporters en sportievelingen die in Oldenzaal en ver daar buiten hun prestaties hebben getoond. Dat er zoveel takken van sport in Oldenzaal worden bedreven heeft mij verrast, er was zelfs een sport bij - kettlebell - waar ik nog nooit van had gehoord. Het onderstreept dan ook dat Oldenzaal een sportieve gemeente is met sporters die scoren op nationaal en internationaal niveau. Maar ook de vele vrijwilligers waar Oldenzaal zo trots op kan zijn werden genoemd en geroemd. Prijzen waren er voor de sportploeg, de sportvrouw, de sportman en de aanmoediging prijs voor de jeugd.

In de prijzen
Turnster Alette Tijhuis, profvoetballer Tim Breukers en het rugbyteam de Harlequins kunnen zich respectievelijk sportvrouw,sportman en sportploeg van het jaar 2018 noemen. Het aantal prijzen neemt met de jaren toe, maar heel bijzonder is de persprijs die jaarlijks wordt uitgereikt en wel dit jaar aan een vrouw die op sportief en sociaal gebied bijzonder betrokken is bij het Oldenzaalse sport gebeuren en dat haar dan ook alle lof mag worden toe geworpen. Marijke Egbers voorzitter van de stichting Sport Support en het Oldenzaalse Vrije tijds Volleybal als ook bij de organisatie Klas op Wielen en van de Walk of Fame voor de winnaars van een olympische en paralympische medaille ontving de persprijs uit handen van Mandy de Jong, chef redactie TC Tubantia.

Foto en tekst Martin Meijerink. Op de foto's: Tim Breukers voetballer en aanvoerder Heracles Almelo sportman 2018. Andere foto's: Marijke Egbers neemt de persprijs 2018 in ontvangst.

Zeer geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomsten in Oldenzaal!

OLDENZAAL - Burgemeester en wethouders van Oldenzaal waren al in een mooie collage van cartoonist Eddy Loohuis geportretteerd met als bijschrift: Het loopt al op rolletjes. En dat het op rolletjes loopt dat werd afgelopen week nog eens duidelijk bewezen door het college van burgemeester en wethouders, en de leden van de Oldenzaalse gemeenteraad.

Ze waren naar drie van de Oldenzaalse verzorgingshuizen gekomen om de nieuwjaarswensen te komen brengen bij de bewoners, de vrijwilligers en personeel van de Mariahof, de Scholtenhof en Gereia. De bewoners hadden al genoten van de oergezellige kerstdagen en een mooie jaarwisseling, met dank aan grote inzet van de vrijwilligers.

Gezellig
Wanneer Mozes niet meer naar de berg kan komen, dan komt de berg naar Mozes toe. En deze uitspraak was/is dan ook volledig van toepassing. De start was in de Mariahof waar een sfeer heerste van een familiefeestje. Burgervader Patrick Welman werd in de Mariahof door een bewoner er op gewezen dat hij zonder ambtsketen was gekomen, maar dezelfde persoon merkte ook op: "ik ken u al van uit de krant". Reden dus om de ambtsketen alsnog op te halen en wél te dragen bij de andere twee bezoeken de Scholtenhof en Gereia.

Genieten
Het college en de raadsleden deden er alles aan om de nieuwjaarsrolletjes te vullen met slagroom, maar dat ging niet overal even gemakkelijk. Maar de sfeer was ontspannen en de bewoners, maar ook de vrijwilligers en de bezoekers genoten van dit samen zijn. Gelet op de positieve opmerkingen die ik heb gehoord. Geschikt dus voor herhaling! Ja de Carnavalstijd nadert!

Foto en tekst Martin Meijerink

Foto: Burgervader Patrick Welman, jong en veerkrachtig door de knieën om op ooghoogte te praten met de bewoners van woonzorgcomplex Gereia.

Jaargang: 5 • Nr 196 • Wk 02

Kerkhofploeg De Lutte in nieuwe jas dit jaar

LOSSER - De kerkhofploeg gaat het jaar 2019 goed beginnen. De leden van de kerkhofploeg en de tuinploeg zijn, dankzij sponsoring van dhr. Gerhard Koertshuis (Bergboer) in een nieuwe werkjas gestoken. Gerhard was in het verleden zelf ook ruim 10 jaar lid van de toenmalige schoffelploeg. De tuinploeg, welke zich bezighoudt met het onderhoud van de pastorietuin, is in het verleden ontstaan uit de schoffelploeg.

Inmiddels zet de kerkhofploeg zich ook in voor het onderhoud van het Kerkenbos. Gerhard heeft uit respect voor het feit dat het kerkhof, de pastorietuin en het Kerkenbos er de laatste jaren altijd zeer verzorgd bijliggen ter gelegenheid van zijn 89e verjaardag besloten om de heren van een nieuwe jas te voorzien.

Samen
De kerkhofploeg en de tuinploeg werken regelmatig samen op beide onderdelen. Nu is besloten onder een naam door te gaan "de kerkhofploeg" Om alle voorkomende werkzaamheden zoals de volledige kerkhofadministratie en de coördinatie van de werkzaamheden op het kerkhof, in het kerkenbos en de pastorietuin zo efficiënt mogelijk te doen verlopen is de kerkhof beheerscommissie, bestaande uit de heren G.Evering, G.Schopman en Th.Punt sr., aangesteld.

Column

Kapen

Allereerst een gelukkig en gezond 2019 toegewenst. Een van de meest onzinnige discussies, die in 2018 werd gevoerd was die over het zogenaamde "brainleak". Het vertrek van knappe koppen uit de regio, al of niet afgestudeerd. De redenering is dat we studenten hier opleiden, die vervolgens met de verzamelde kennis vertrekken naar andere streken. Die streken profiteren van onze inspanningen en daar krijgen wij niets voor terug wordt er gezegd. Daarbij wordt taal gebruikt, die de sfeer van criminaliteit benadert. Zo wordt er gesproken over "Het kapen van talent" en "Diefstal van kennis".

Die discussie is niet alleen principieel onzinnig, ook praktisch slaat het nergens op. Principieel is het onzinnig, omdat onderwijs zo werkt. Als alle geneeskunde-studenten in hun studiestad zouden blijven wonen, konden wij het MST wel sluiten. Want dat is de principiële kant van de zaak, er is vrijheid van wonen en werken in ons kikkerlandje. Het is in strijd met de Europese wetgeving. Nog een praktische reden, de financiering. Als de UT en het Saxion alleen Tukkers zouden opleiden, waarom zou de rest van Nederland dan mee moeten betalen aan hoger onderwijs in Enschede? Want je krijgt wel degelijk iets terug voor de opleiding van studenten, bijvoorbeeld geld en werkgelegenheid.

Wij hebben twee dochters, allebei hebben ze gestudeerd aan de UT. De oudste woont in Myanmar in Zuidoost Azië en reist voor haar werk de hele wereld over. De jongste woont in Enschede, werkt in Zwolle en reist elke dag op en neer. Enkele duizenden studenten studeren er elk jaar af. De ene student blijft hier wonen, de ander trekt verder. Bovendien kunnen we nooit zoveel nieuwe vacatures hier gevonden worden.

Onderdeel van de discussie is ook de vermeende onbekendheid van de studenten met het Twentse bedrijfsleven. Zij zouden eerst een verplichte stage moeten vervullen bij Twentse bedrijven, voordat ze buiten Twente zouden mogen solliciteren. Of eerst drie verplichte sollicitatiegesprekken in de regio.

Maar dan ben je met iets anders bezig, dan heb je het over de profilering van het Twentse bedrijfsleven bij de Twentse studenten. Dat daar meer tijd in moet worden gestoken, kan ik mij voorstellen. Bedrijven studenten laten uitnodigen en dan in de watten leggen levert meer op, dan verplichte sollicitaties.

Er is op die leeftijd niemand anders verantwoordelijk voor de inrichting van je leven dan jezelf. Als ondernemers en overheid serieus vinden dat er sprake is van een hersen- of kennislek, doe er dan iets aan. Beleid en visie, daar draait het om. Stichting IT Talent Twente heeft een pilot voor IT'ers in opleiding. Nog voor ze afstuderen, lopen ze een maand stage en na die maand schuiven ze een plekje op en maken kennis met een volgend bedrijf. Zo leren ze het 1 en ander over de praktijk en over het bedrijfsleven in de regio. Onbekendheid met het Twentse bedrijfsleven moet je niet de studenten in de schoenen schuiven. En die vertrekkende studenten? Ach, de meesten komen wel terug als ze zelf kinderen krijgen.

400 euro voor het goede doel

Foto: Sietse Smit

LOSSER - Grand café Smit kreeg vanaf 2 december een nieuwe menukaart en koppelde hier een mooie actie aan. 10 procent van de weekomzet van het restaurant wordt gesponsord aan het goede doel GOAL. Dit leverde maar liefst 400 euro op.

Onlangs kon u op Hallo Losser lezen dat Niels en zijn maat Joeri weer gaan fietsen van L'Estartit in Spanje naar Losser. Aan deze fietstocht hebben ze een goed doel gekoppeld en ze zochten hiervoor sponsors. Eén van die sponsors is Grand café Smit.

Blij met deze actie
Vrijdag 14 december werd de cheque aan Niels en Joeri overhandigd. Ze zijn verschrikkelijk blij met deze actie van Herman Poorthuis en Martine de Jong. Als straks in maart de ijssalon "De Koale kant." weer open gaat, kan het publiek ijsjes kopen met de naam van het goede doel. De opbrengst hiervan wordt ook weer aan de actie van Niels en Joeri besteed. Het streefbedrag is 10.000 euro. Het moet al gek gaan willen ze dit niet halen. Ze zijn al bijna op de helft. Stichting GOAL is het goede doel. Het hele jaar door organiseert Stichting Goal recreatieve activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen met een zorgbehoefte. Stichting GOAL is opgericht door de Lossernaar Vincent Schreur hij is ook bestuurslid.

Nieuwjaarswens Burgemeester Kroon

LOSSER - Het nieuwe jaar zal hopelijk weer een mooi jaar worden voor Losser. Burgemeester Cia Kroon heeft dan ook de volgende nieuwjaarswens voor alle inwoners.

Ik wens U en uw dierbaren een heel gelukkig nieuwjaar! Mogen uw wensen het komende jaar worden vervuld. Laten we er een mooi jaar van maken met aandacht voor elkaar.

Cia Kroon
Burgemeester

Kerstdiner bij Impuls

OLDENZAAL - Oldenzalers, jong en oud waren genodigd om deel te nemen aan het Kerstdiner dat tweede kerstdag werd georganiseerd door de stichting Impuls.

Op de locatie Breedwijs aan de Helmichstraat in de wijk Zuid-Berghuizen was de ontmoetingsruimte ingericht als een restaurant van klasse. Om 11.00 uur waren de eerste genodigden al aanwezig, samen met de vele vrijwilligers die mede zorgden voor een sfeervolle ontvangst. Het duo Ranja & de Rietjes wist een muzikale sfeer neer te zetten, met liedjes uit lang vervlogen tijden. Het lied van Leen Jongewaard kwam voorbij: We benne op de wereld om elkaar te helpen niet waar. Daar is Impuls goed in geslaagd! Het werd een gezellig en kleurrijk diner dat goed paste bij Oldenzaal. Zelfs onze toekomstige Nachtburgemeester was als vrijwilliger aanwezig en verhoogde de sfeer en verbondenheid met zijn wijze woorden en verhalen.

Tevreadn teruggekiekn kan nit iederene;
vuuroetkiekn met hoppe wal.

Maandag 14 januari 10:00

Op elk graf van een geallieerde een kaars

Foto: Sietse Smit

LOSSER - Het is de bedoeling dat er op kerstavond op elk geallieerd graf een kaars zal branden. Dit was de ambitie afgelopen kerst om deze gevallenen passend eer te bewijzen. Zij zijn ver van huis, zij kwamen vanuit Engeland, Australië en Nieuw Zeeland om hier de vrijheid te bevechten en daarom verdienen ze het om niet vergeten te worden.

André van Aarsen, afkomstig uit Overdinkel, is al sedert zijn kindheid gefascineerd door Engeland en de tweede wereldoorlog. "Mijn vader vertelde veel over de oorlog en hij verdiepte zich daar ook vaak in. Zo werd mijn belangstelling daarvoor ongetwijfeld ook al in vroege jeugd gewekt." Daarom wil hij graag aandacht vragen voor deze actie. In navolging van vorig jaar neemt André de graven in Enschede, 50 in totaal, voor zijn rekening met enkele vrijwilligers.

Foto: Sietse Smit
Foto: Hallo Losser

Oproep
Hallo Losser heeft onlangs ook een oproep gedaan aan mensen om deze actie in de gemeente Losser ook een succes te laten worden. En dat was het. Op alle 10 graven van geallieerden is op kerstavond een kaars aangestoken. Hallo Losser nam de kosten van de kaarsen in Losser voor haar rekening.

Overzicht van de graven
Er zijn in Losser oorlogsgraven op diverse plekken. Op de RK kerkhof Losser 1 graf Tweede Wereldoorlog (daarnaast een Nederlands "militair" dubbelgraf van de gebroeders Dijkhuis). Alg begraafplaats Bookholtlaan 1 graf Tweede Werelddoorlog. Op de RK begraafplaats Overdinkel 1 graf Tweede Wereldoorlog. En op de RK begraafplaats De Lutte 5 graven Tweede Wereldoorlog.

Werkzaamheden aan N737 deze maand van start

DEURNINGEN - De werkzaamheden aan de provinciale weg N737 tussen Enschede en Deurningen gaat deze maand van start. In december gunde de Provincie Overijssel deze klus aan aannemer Reef Infra.

De aanbesteding zelf nam een jaar in beslag; in december 2017 nodigde de Provincie Overijssel aannemers uit om niet alleen de voorgeschreven werkzaamheden uit te voeren, maar ook zelf met innovatieve ideeën te komen die dan toegepast kunnen worden. Reef Infra kwam met een mooi plan. De werkzaamheden zijn allereerst gericht op het veiliger maken van de weg met een betere doorstroming en leefbaarheid voor omwonenden.

Plannen
De weg krijgt onder meer een dynamische rijstrook-indeling op het kruispunt Frans op den Bult. Zo kan met dezelfde hoeveelheid asfalt meer verkeer worden verwerkt. De rijstrook voor doorgaand verkeer kan in de avonduren ingezet worden voor de grote verkeersstromen die linksaf slaan. Verder komt er een nieuw systeem voor voertuigdetectie op basis van geluidssensoren. Zo kan het verkeer beter en eerder geregistreerd worden, wat de gemiddelde wachttijd bij verkeerslichten moet verminderen. Er komen ook passeerlocaties voor landbouwvoertuigen, waarbij door geluidsdetectie verkeer veiliger in moet kunnen voegen.

Doorstroming
Het wachten bij verkeerslichten is altijd een vervelende onderbreking van de reis. Intelligente verkeerslichten moeten verkeer eerder herkennen met een betere doorstroming als gevolg. Ook krijgen fietsers dan prioriteit bij gebruik van een app. Bij de werkzaamheden worden ook diverse duurzame innovaties toegepast. Zo zal de aannemer cementloos beton gebruiken voor het verbreden van de weg. Dit levert veel minder CO2 op, zonder dat dit ten koste vaat van het toekomstig beheer en onderhoud. Verder is het asfalt een nieuw slim mengsel, met eveneens minder CO2 verbruik. Ook reflecteerd het asfalt meer, waardoor er minder verlichting nodig is.

Traditioneel het oude jaar uit

OVERDINKEL - Een traditie in Twente. Carbidschieten. In Overdinkel op de hoek Hajanweg/Drielandweg was het zoals al vele jaren weer een drukte van belang op oudjaarsdag.

Veel bezoek kwam af, op het carbidschieten door de groep van twaalf mannen die zich de "Knalbroeders" noemen. Mannen die nu zelf veelal kinderen hebben en deze traditie graag aan hun overdragen. Gezelligheid met een biertje of een ander feestelijk drankje. Braadworsten en hamburgers gebraden in een grote tent en er is zelfs een toilet geplaatst.

Geschiedenis
De oorsprong van dit gebruik komt waarschijnlijk nog uit de tijd van de Germanen met hun joelfeesten, hoewel er toen natuurlijk nog geen carbid verkrijgbaar was. Carbid werd voor de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor fietsverlichting. Ook werd het – toen er nog geen flessen met acetyleengas te krijgen waren – door de meeste dorpssmeden gebruikt om te lassen. Er was dus eenvoudig aan te komen. Melkbussen waren op het platteland ook ruim voorhanden. Het Carbidschieten is in 2014 als vijftigste traditie geplaatst op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.

Alzheimercafé weer van start

OLDENZAAL - Het Alzheimer Café Oldenzaal is een informeel trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Het Alzheimer Café Oldenzaal is elke laatste donderdag van de maand geopend in het Michgoriushuis, Marktstraat 10 te Oldenzaal. Voor het nieuwe jaar zijn de data waarop het Alzheimer Café plaatsvindt, weer bekend. Deze zijn als volgt: 31 januari, 28 februari, 28 maart, 25 april, 27 juni, 26 september, 31 oktober en 28 november 2019. Tijdens deze bijeenkomsten worden onderwerpen behandeld waarmee de mensen met dementie en hun mantelzorgers te maken hebben. De avonden starten meestal met een inleiding door een deskundige. U krijgt informatie aangereikt over de omgang met dementie. U kunt lotgenoten ontmoeten, ervaringen uitwisselen en raad vragen aan deskundigen. De zaal is geopend om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Cursus omgaan met dementie

OLDENZAAL - In Oldenzaal gaat een nieuwe cursus 'omgaan met dementie' voor mantelzorgers van start.

Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en is voor mantelzorgers uit de gemeente Oldenzaal. Start is op woensdag 13 februari van 14.00 tot 16.00. Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de persoon met dementie als voor de naaste omgeving. Voor SIZ Twente is dat aanleiding om in samenwerking met de Dementieketen Twente en IMPULS Oldenzaal deze cursus te starten. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatiegegeven over dementie. De deelnemers krijgen adviezen over hoe zij met hun naaste met dementie kunnen omgaan.

De cursus
De toegevoegde waarde van deze cursus is dat ervaringen en tips gedeeld kunnen worden met andere mantelzorgers die ook zorgen voor iemand met dementie. Daarom kunnen professionals en vrijwilligers niet deel nemen aan deze cursus. Aan de orde komen onder andere de volgende onderwerpen:
Wat is dementie, verloop van dementie, welzijn van de mantelzorger, hoe gebruik maken van je eigen netwerk, regelzaken en meer. De cursus wordt gegeven bij locatie Breedwijs, aan de helmichstraat 42b in Oldenzaal. Opgeven kan bij SIZ Twente via telefoon: 085-7731720 of via mail: aanmelden@siztwente.nl

Noorwegen en Zweden gefilmd

BORNE - De Scandinavische Vereniging Twente organiseert op vrijdag 11 januari weer een boeiende activiteit.

Jan Linde zal deze avond een tweetal films laten zien die hij zelf gemaakt heeft. De ene film gaat over Zweden en de andere film gaat over Noorwegen. U zult ongetwijfeld plekjes herkennen waar u zelf ook al eens geweest bent, maar er zullen nog veel meer mooie opnames van onbekende plaatsen te zien zijn. Aanvang is om 20.00 uur in de Stefans-Hof aan de Grotestraat 207 in Borne. Entree voor leden is gratis, niet-leden betalen 4 euro.

Bestuurslid gezocht
Tijdens de ALV in februari 2019 zal Sip Tol aftreden als secretaris. Het bestuur stelt de ALV voor om Yvonne Ponsteen dan te benoemen als secretaris. Derhalve komt er een plek vrij in het bestuur van de SVT. Het bestuur vraagt u daarom na te denken of dit iets voor u zou zijn. U kunt altijd bij een van de zittende bestuursleden terecht voor nadere informatie. Als u geïnteresseerd zou zijn in een bestuursfunctie, kijk dan op: www.svtwente.nl

Losser heeft een nieuwe jongerenprins: Robert I

Foto: inekiekje fotografie

LOSSER - Vorige week vrijdag heeft het Jongeren Karnaval Losser de nieuwe Jongerenprins van de gemeente Losser 2019 bekend gemaakt, Jongerenprins Job I. Dit jaar was de opkomst wederom in een overvolle zaal in de grote tent achter bij Hotel Smit. Job Brunger zwaait dit jaar de scepter over het Losserse jongerencarnaval samen met zijn adjudanten Robbert Gevers en Thomas Aveskamp.

Alle drie zijn actief lid bij het JK; dat maakt het dit jaar erg bijzonder. De drie vrienden hoefden niet lang na te denken om de keus om dit jaar op de bok te staan. Na een maandenlange voorbereiding zijn ze helemaal klaargestoomd voor het aankomende carnavalsseizoen.

Carnavalsliefde
Job heeft door zijn vader de Gaffel Aoskes oaskes leren kennen en is momenteel bestuurslid van het JKL. Naast de carnaval volgt hij de opleiding Werktuigbouwkunde van het ROC in Hengelo. Robbert is ook niet onbekend bij het JKL. Ook hij zit in het bestuur. Daarnaast studeert hij Facility Management op het Saxion in Deventer en werkt hij in de evenemententechniek.

Thomas
Thomas kan niet ontbreken aan dit trio. Met zijn goede humeur weet hij er altijd een feestje van te maken. Thomas studeert Bedrijfskunde en Agrifoodbusiness die hij volgt aan de Aeres Hogeschool in Dronten daarnaast werkt hij thuis mee op de boerderij. Na een geweldige opkomst waar ze met het eigen geschreven nummer door de feesttent galmden is dit trio niet meer te stoppen. Ze hebben dan ook super veel zin om dit jaar op de bok te staan. Daarom vieren ze het carnaval onder hun motto; met 't JKL in hart en nieren, goat wie onmeuing carnaval vieren.

Hogere vergoeding huishoudelijke ondersteuning

TWENTE - Dertien Twentse gemeenten hanteren dit jaar een hogere vergoeding voor huishoudelijke ondersteuning. Dit betekent dat zorgverleners meer gaan verdienen dit jaar.

De gemeenten passen hun vergoedingen met terugwerkende kracht aan; over afgelopen jaar gaat het om een stijging van 3.25 procent die zij dus alsnog ontvangen. Voor dit jaar hanteren de gemeenten direct een hoger uurtarief. Op 1 april 2018 trad de nieuwe CAO voor Verpleging, Verzorging en Thuishulp in werking. Gemeenten moeten ook een reële prijs betalen voor WMO-diensten, met als doel om te voorkomen dat aanbieders te laag inschrijven en dit vervolgens afwentelen op de zorgmedewerkers.

Nieuwe tarieven
De uurtarieven voor afgelopen jaar worden retroactief vastgesteld op 23,08 euro voor ondersteuning zonder regie en 27,72 euro per uur voor ondersteuning met regie. In 2019 stijgen deze tarieven naar 26,03 euro en 28,65 euro respectievelijk.

Gemeente past bij
De kostenstijging heeft wel wéér een nadelig effect voor de Twentse gemeenten. Het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten hebben weliswaar afgesproken dat de extra kosten voor hogere loonschaal betaald worden uit de extra bijdrage van het gemeentefonds, maar deze is bij lange na niet toereikend om de tariefstijging voor huishoudelijke ondersteuning op te vangen. Het gevolg is dat de gemeenten zélf het verschil bij moeten passen uit de eigen financiële middelen.

Bladmuziek lezen voor visueel gehandicapten

TWENTE - Muziek is voor veel mensen een belangrijke interesse; je kunt er veel passie en creativiteit in kwijt. Maar wanneer je een visuele handicap hebt, is bijvoorbeeld het lezen van gedrukte bladmuziek een grote uitdaging. Visio organiseert komende week een bijeenkomst over dit thema in Apeldoorn.

Visio organiseert op woensdag 16 januari van 14.00 tot 16.00 uur een lezing over de mogelijkheden van het lezen van bladmuziek op de iPad voor slechtziende mensen. De bijeenkomst is aan de Waldeck-Pyrmontstraat 31, gebouw Sigma in Apeldoorn.

Uitdagingen
Wanneer iemand slechtziend is, dan zijn veel dagelijkse dingen niet meer zo vanzelfsprekend. Bij alles wat we doen gebruiken we onze ogen. Ook bij het maken van muziek. Het lezen van bladmuziek is dan een hele uitdaging. De iPad wordt door mensen met een visuele beperking veelal ingezet om teksten beter te kunnen lezen. Maar geldt dat ook voor het lezen van bladmuziek? Bij het beantwoorden van deze vraag blijken er meerdere factoren een rol te spelen. Bladmuziek lezen vereist nauwkeurigheid en is niet voor iedere muzikant hetzelfde, maar afhankelijk van het instrument.

Apps
Er bestaan apps die de bladmuziek vergroten en herschikken. U kunt met een voetpedaal bladeren om de handen vrij te houden. Wel zo handig wanneer u bijvoorbeeld trompet speelt. Een beeldscherm aansluiten of bladmuziek afspelen behoort ook tot de mogelijkheden. In de lezing op woensdag 16 januari om 14:00 uur gaat Marjolein Zwaan, onderzoeker ICT en ergotherapeut in op de mogelijkheden die de iPad biedt. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via: apeldoorn@visio.org T 088 585 62 00.

Frisse Nieuwjaarsduik

OLDENZAAL - In heel Nederland gaat jong en oud op Nieuwjaarsdag voor het plezier het water in. Oldenzalers blijven hier niet bij achter, zeker niet wanneer men naast het plezier en ook nog een goed doel kan steunen met een duik in het water.

De nieuwjaarsdijk van Oldenzaal werd gehouden op de locatie Outdoor Challenge Park van Het Hulsbeek. Er waren weer meer deelnemers én toeschouwers dan voorgaande jaren. Om 13.00 uur werd het startsein gegeven en doken meer dan tweehonderd nieuwjaarsduikers in de vijver van Het Hulsbeek.

Goed doel
Dit jaar was het goede doel Stichting Ubuntu, waar Maarten Smidt en Carolien Blom de oprichters van zijn. Deze stichting heeft zich als doel gesteld om de levenskwaliteiten van kinderen in Oeganda te verbeteren. De kwaliteit van de nazorg van de deelnemers jong en oud was ook uitstekend. Na de frisse duik kon men lekker bijkomen onder de warme douche of in de hottub. Erwtensoep, broodjes met warme worst en warme drankjes completeerden het geheel na deze frisse duik. Waardering is op zijn plaats voor het organisatie comité dat terug kan zien op een goede en veilige nieuwjaarsduik 2019

Foto en tekst
Martin Meijerink.

Workshop 70+: Een belevingsmiddag

ENSCHEDE - Laat uw zintuigen prikkelen en haal zo weer de positieve herinneringen van de alledaagse dag van vroeger weer naar boven. Dit is de insteek van de workshops die Ester Slotman van Nu-U Seniorencoaching organiseert voor senioren. Een interessante ontdekkingsreis door uw eigen herinneringen.

Op donderdag 17 januari is de eerste bijeenkomst van de nieuwe workshopronde. Deze bestaat uit zes middagen die om de week gehouden worden. Er zijn dan twee groepen: één start telkens om 13.15 uur, de andere om 15.30 uur. Deze workshops worden dan gehouden in Ruimte voor Balans aan de Potsweg 15b in Enschede. De bijeenkomsten duren dan ongeveer anderhalf uur en hebben telkens een ander thema. Deel uw herinnering met de groep en ontmoet zo nieuwe mensen, voel uw levenslust en geef uw leven weer opnieuw kleur. Voor meer informatie over deze interessante workshops belt u met Ester op 06 - 54 36 56 34 of kijk op www.nu-u-seniorencoaching.nl/workshops/ (beperkte deelname!)

Open huis Franciscusschool

OLDENZAAL - Op vrijdag 18 januari vindt er op de Franciscusschool het jaarlijkse open huis plaats.

Ouders van kinderen die het komende (school)jaar 4 worden of van oudere kinderen die door verhuizing in de buurt van de school komen wonen zijn van harte welkom om de school te bezoeken, rond te kijken, de sfeer te proeven en vragen te stellen. En om zodoende een indruk te krijgen of de school bij hen past. Het open huis vindt plaats van 09.00 tot 12.00 uur. Gedurende die ochtend zullen directie, leerkrachten ouders en leerlingen van de leerlingenraad klaar staan om u te ontvangen en rond te leiden. Uiteraard mag uw zoon of dochter ook meekomen want het gaat om zijn of haar school. De koffie en ranja staan klaar!

Open huis De Esch en OBS de Linde

OLDENZAAL - Op vrijdag 25 januari houden basisschool de Esch en OBS de Linde aan de Oosterikweg in de wijk de Essen gezamenlijk een open huis.

Het open huis vindt plaats van 09.00 tot 12.00. Gedurende die ochtend staan beide scholen voor u klaar om u te ontvangen en rond te leiden. Natuurlijk zijn ook de kinderen van harte welkom om kennis te maken met het schoolgebouw en personeel. Er zijn ook diverse ouders en leerlingen aanwezig die u kunnen vertellen over hun ervaringen met de scholen.

Boekenbeurs in Losser

LOSSER - Muziekvereniging Sempre Crescendo organiseert komend weekend weer een boekenbeurs.

Op zaterdag 12 en zondag 13 januari bent u welkom in de "Roezemoes" aan de Diepenbrocklaan 39 te Losser. U vindt hen in het gebouwtje links naast De Muziekschool. Er liggen dan weer vele duizenden boeken in verschillende categorieën (romans, streekromans, jeugd, thrillers, oorlog en meer) voor u klaar. De organisatie van de boekenbeurs is in handen van de jarige Concertvereniging Sempre Crescendo uit Losser. U bent op beide dagen van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag 19 januari houden wij onze jubileumreceptie. U bent van harte uitgenodigd om samen met ons het glas te heffen op ons 100-jarige bestaan!

Omgevingsdienst Twente van start

ALMELO - Op 1 januari is het startsein gegeven voor de Omgevingsdienst Twente. Deze biedt nu vanuit één aanspreekpunt gemeenten, inwoners en bedrijven specialistisch advies en ondersteuning op het gebied van milieutaken, zoals vergunningen, toezicht en handhaving.

Met deze samenwerking tussen 14 Twentse gemeenten en de Provincie Overijssel wordt een verdere impuls gegeven aan de uitvoering van milieutaken. Waar voorheen gemeenten zelf de vergunningverlening, toezicht en handhaving uitvoerden, wordt deze dienstverlening nu verricht door de Omgevingsdienst Twente.

Taken
De Omgevingsdienst Twente zorgt voor een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving, zodat iedereen in Twente veilig kan wonen, werken en leven. Dankzij het samenwerkingsverband is alle kennis en kunde over milieu ten behoeve van vergunningverlening, toezicht en handhaving gecentreerd op één plek. Specialisten op het gebied van externe veiligheid, lucht, geluid, energie, afval en bodem kunnen elkaars expertise benutten. Zo kan er maatwerk, kwaliteit en een optimale service geboden worden. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de veiligheidsdiensten, waterschappen, politie en justitie en landelijke kennisinstituten.

Verandering
Voor advies over vergunningen of overlastmeldingen kunnen inwoners of bedrijven contact opnemen met de Omgevingsdienst Twente. Het aanvragen van een vergunning gebeurt nog steeds via het Omgevingsloket. De Omgevingsdienst Twente is gevestigd in het stadhuis in Almelo. Voor meer informatie: bezoek de website www.odtwente.nl.

Column: Herinneringen en voornemens

Deze week kwam ik in de stad zijn dochter tegen, ze vertelde mij dat vader niet meer zelfstandig woonde en dat hij een plekje had gevonden in een van onze ouderentehuizen in de stad. Met haar vader heb ik vele jaren lang de concerten bezocht van de geliefde zangeres, wanneer ze weer eens in Twente kwam optreden: Ellen ten Damme. Onze Ellen, mijn Ellen maar vooral zijn Ellen.

Na de voorstellingen wilde hij altijd een kus op de wang van Ellen drukken het geen hem ook steeds lukte. Wanneer we weer eens gingen, dan kwamen we geheid met de artieste en de mens Ellen in contact. Wie wilde nou eigenlijk geen aandacht van Ellen. Ellen was en is ons idool en vooral zijn idool. Gisteren even op bezoek geweest en in de huiskamer al pratende met de afdelingsleidster het verhaal van onze gezamenlijke concert bezoeken verteld.

En dan gaat opnieuw iets plaatsvinden. De afdelingsleidster zet de TV aan en via haar interactieve TV verschijnt Ellen op het scherm. Wat een moment van herbeleven. Genieten voor hem, voor mij en ook de anderen in de huiskamer. Wat een kostbaar moment. Het was al weer even geleden dat we samen naar het concert gingen Je moet eigenlijk aan geheugenverlies lijden, al is het maar met stukjes en beetjes.

Gisteren besefte ik des te meer dat het geheugen vorm geeft aan ons hele leven met alle kostbare herinneringen. Want een leven zonder herinneringen is geen leven. Ons geheugen, de samenhang, ons verstand, de emotie, ons gevoel en ons handelen. Zonder gevoel en geheugen zijn we niets. Daarom goed dat een ieder voor zich op zijn of haar manier een bijdrage blijft geven wanneer het geheugen even stokt, bij iemand in jouw omgeving. Compliment afdelingsleidster, dit concert deze herbeleving sla ik op in mijn nog bestaand geheugen ik leg het vast. En ik blijf weg van de Delete knop. Nu nog fris en helder, maar wetende dat de beelden soms snel kunnen vervagen schrijf ik het ook even op! Een voorspoedig 2019 en vergeet uw goede voornemens niet.

Reactie:
Knipkaatje@gmail.com

Bijeenkomst voor bouw-ondernemers

Shutterstock

ALBERGEN - Er zijn momenteel allerlei ontwikkelingen in de bouwsector en dat biedt mogelijkheden voor ondernemers. Kansen om te groeien. Voor ondernemers in de bouw die meer willen weten over hoe zij kunnen groeien met hun bedrijf, organiseren ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen), de Twentse gemeenten en Werkplein Twente een bijeenkomst op 24 januari 2019 van 19.30 – 21.30 uur bij Partycentrum Morshuis, Ootmarsumseweg 159 in Albergen.

Wethouder Roy de Witte van gemeente Tubbergen verzorgt de opening. Bouwondernemer Lex Lansink van Bouwbedrijf Scholte op Reimer deelt zijn groei-ervaringen en praat de ondernemers bij over de ontwikkelingen in de bouw. In een korte werksessie gaat Joris Mekenkamp, ondernemersadviseur bij ROZ, met de ondernemers aan de slag om te kijken waar de individuele groeimogelijkheden liggen. "Wanneer zet je als ondernemer de stap om te groeien? Hoe pak je dat aan en wat heb je daarvoor nodig? Daar kunnen wij als ROZ, Twentse gemeenten en Werkplein Twente bij helpen", vertelt Joris. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij ROZ (074 241 5100, info@rozgroep.nl) t/m 14 januari 2019.

Cantica Nova zingt de Messiah van Händel

LOSSER - Cantica Nova uit Losser gaat ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan in november 2019 de Messiah van Händel zingen.

Dit meesterwerk van Georg Friedrich Händel is een uitdaging voor ieder koor en menig koorlid wil dit beroemde werk eens in zijn of haar leven gezongen hebben. De muziek uit de Messiah komt het best tot z'n recht met een groot omvangrijk koor. Cantica Nova bestaat op dit moment uit ca 45 leden, maar meer leden is wenselijk voor de Messiah. Cantica Nova biedt daarom de mogelijkheid om vanaf januari tot de uitvoering in november 2019 projectlid te worden tegen een sterk gereduceerd contributietarief.? Het koor is op zoek naar zangers/zangeressen die houden van mooie klassieke muziek. De eerstvolgende repetitie is op dinsdag 15 januari om 20.00 uur. U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend aan deze repetitieavond deel te nemen. De repetities worden gehouden in het Tukkershoes, Bookholtlaan 21 in Losser. Voor meer informatie over het koor en over onze komende concerten kunt u bellen met de secretaris Henri Dimmendaal, tel: 053-5383993/ 0648583083 of via e-mail: info@canticanova.nl. Kijk ook op: www.canticanova.nl.

EENS! de Boer Mentink TRY OUT

DENEKAMP - De één is Boer en de ander heet Boer. Samen zijn Mark Boer en Ton Mentink: de Boer Mentink. Het cabaret programma wordt op 25 januari van 20.15 tot 22.15 uur gehouden in het Kulturhus Denekamp.

Ze staan al jaren op de planken met toneelgroep Fleringen. Nu gaat hun lang gekoesterde wens in vervulling om samen een avondvullend cabaret programma te brengen. Gelukkig weten ze niet hoe dat moet en dat kan alleen maar tot hilarische taferelen leiden. Met een flinke dosis humor proberen ze de zin en onzin van de huidige wereld te begrijpen. Een wereld die bestuurd lijkt te worden door de minderheid via social media, heeft dringend behoefte aan de verhelderende visie van deze twee boeren. Ze zijn scherp, actueel, origineel en ze zijn het zeker niet altijd met elkaar EENS! De tickets voor dit cabaret programma kosten €10,- per stuk en zijn te bestellen op de website https://www.supersaas.nl/schedule/Kulturhus_Denekamp/Kaartverkoop

Gewoon Aans

OLDENZAAL - De Twentse streektaal leeft nog steeds, en zal ook niet verloren gaan, zeker niet wanneer jong en oud aangestoken blijft om naar het Twentse revuegezelschap 'Gewoon Aans' te komen en daar tijdens de uitvoering, al was het een reprise, te genieten van de hedendaagse onderwerpen die in het Twents op de planken worden gebracht.

Stadstheater de Bond in Oldenzaal was dan ook vrijdagavond opnieuw uitverkocht, volle bak dus. De aanwezige bezoekers hebben kunnen genieten van mooi acteer talent, scherpe grappen, zeer vermakelijk voor het aanwezige publiek. Met een duidelijke verhaallijn, die ontspannend werkte , niet vermoeiend, maar vermakelijk werd de show gepresenteerd. Op een humorvolle en nuchtere wijze zo heb ik de avond ervaren. Geheel ontspannend zeker na de ietwat vermoeide feestdagen, een heerlijk humorvol avondje uit. De chemie tussen de spelers onderling was goed, maar de chemie die over vonkte naar het publiek in de zaal van het Stadstheater de Bond was in een woord geweldig. Maar ook de prachtige liedteksten waarbij het voor het publiek moeilijk was om het mee zingen te laten. De zangstemmen brachten de bezoekers in vervoering. Dat Twents zo aanslaat bij jong en oud moet 'Gewoon Aans' de kick geven om door te gaan op de ingeslagen weg.

Bekendheid
Het gezelschap verdient te spelen in grotere zalen, nog meer bekendheid te krijgen, en zeker nog meer publiek en vooral dat publiek dat wil ontspannen bij een heerlijk avondje uit. Het avondje uit werd nog eens versterkt bij de nazit waar bij het gezelschap zich aansloot en aanhoorden de lofuitingen van de bezoekers.

Foto en tekst: martin meijerink

GGD-uitdaging: Zet je alcoholgebruik op pauze

TWENTE - Alcohol is voor veel mensen een gewoonte: je drinkt bij feestjes, tijdens het eten, als slaapmutsje, na het sporten of de borrel op het werk. Het is 'gewoon' om te drinken. Terwijl het eigenlijk juist géén gewoonte zou moeten zijn. De GGD Twente daagt drinkers dan ook uit om bewuster na te denken over hun alcoholgebruik.

De GGD Twente en Tactus verslavingszorg haken aan bij de landelijke actie IkPas. In navolging van de succesvolle 40-dagen vastenactie is er nu een 30-dagen actie opgezet die op 1 januari begon. Deelnemers worden uitgenodigd om een maand lang niet te drinken. Ook bedrijven werden opgeroepen om aan te haken bij de actie om het alcoholgebruik onder werknemers onder de aandacht te brengen. Net als veel goede voornemens werkt ook deze beter met een stukje positieve ondersteuning. Over het algemeen zijn de tijdelijke niet-drinkers zeer enthousiast na afloop van de actie.

Twentse situatie
Het alcoholgebruik in Twente ligt bij bepaalde groepen nog relatief hoog. Wel zijn er positieve signalen: Twentse ouders zijn sinds 2013 minder tolerant geworden op het alcoholgebruik van hun kinderen. Ongeveer 62 procent van de ouders let actief op het eigen alcoholgebruik. De GGD Twente benadrukt dat het drinkgedrag van jongeren sterk beïnvloed wordt door het gedrag in hun omgeving. Ouders,vrienden, familie en anderen kunnen veel doen om het drinken van jongeren te beperken door een goed voorbeeld te geven.

Engelse kerkmuziek in Losser

LOSSER - Dit seizoen is 'God in de muziek' het thema van Bezinning & Inspiratie in de protestantse kerken van Glanerbrug en Losser.

Op zondagmiddag 20 januari wordt er in Losser een middag gewijd aan de Anglicaanse Choral Evensong. De Evensong is een vorm van getijdengebed in de Anglicaanse kerk waarin veel ruimte is voor muziek en verstilling. Steeds vaker worden ook in Nederland Choral Evensongs gehouden. Er komen veel mensen op deze Evensongs af. Hanna Rijken, musicus en theoloog, zal vertellen over de achtergronden en de vorm van de Choral Evensong, en het Vocaal Theologen Ensemble zal zingen. Ook is er samenzang. Er staan prachtige Engelse hymnes op het programma. Iedereen die van zingen houdt: van harte welkom! Het Vocaal Theologen Ensemble is een projectkoor bestaande uit - de naam zegt het al - zingende theologen. De organist is Sebastiaan 't Hart. De dominees Hennie Marsman (Losser) en Esther Scheer (Tubbergen; eerder Glanerbrug) zingen mee in dit ensemble.

Achtergrond
Hanna Rijken, theoloog en musicus, promoveerde in 2017 aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam op de Choral Evensong in Nederland. Ze is docent aan het Rotterdams Conservatorium en tevens oprichter en dirigent van het Vocaal Theologen Ensemble. Ze is als predikant verbonden aan de interkerkelijke pioniersplek Choral Evensong & Pub op donderdagavond in de Utrechtse binnenstad. De (afwijkende) aanvangstijd van de bijeenkomst in de protestantse kerk aan het Raadhuisplein in Losser is 15.30 uur. Entree kost € 6,00 (incl. een consumptie) Kaarten verkrijgbaar bij Wilma ten Bolscher (053 538 3152 of kaartenbeni@protestantsegemeentelosser.nl) en eventueel 's middags aan de kerk.

Regiodag vereniging Fibromyalgie

TWENTE - Op zaterdag 16 februari organiseert de patiëntenvereniging Fibromyalgie en Samenleving (FES.) Overijssel een Regiodag.

De dag vindt plaats in het Hervormd Centrum, Constantijnstraat 7, in Nijverdal. Ontvangst: 10.00 uur en de sluiting is rond 15.30 uur. Na de opening zijn er diverse activiteiten gepland, waaronder een lezing over cannabisproducten, door de heer A. de Lange van Cannatheek Enschede. Vervolgens de lezing 'Stilstaan biedt geen Vooruitgang 'door mevrouw Marije Hendriks,over hoe belangrijk het is om te bewegen, ieder op zijn/haar eigen niveau. Na de lunch is er een presentatie van de nieuwe cursus 'Sterk met Pijn 'door mevrouw Annet Assendelft cursusbegeleidster van de FES.

Yin Yoga
Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een workshop Yin Yoga door mevrouw Esther Dekker. Yin Yoga is een rustige manier van Yoga die ruimte in het lichaam geeft in de ruimste zin van het woord. In tegenstelling tot andere yogavormen ligt de nadruk niet op de beweging,maar op de stilte in de houding,waardoor eerder het bindweefsel dan spieren opgerekt en gestimuleerd en gewrichten én beweeglijker én actiever worden. Yin Yoga is voor iedereen en kan ook op een stoel beoefend worden. Yogamatjes zijn aanwezig. Trek gemakkelijke kleding aan.

Informatiemarkt
Gedurende de dag is er een informatiemarkt. Bij de FES. stand is o.a. de heer Jaap Gönning aanwezig van de Commissie Belangenbehartiging inzake ARBO-,WMO-en UWV-vragen. Voor de lunch en workshop dient u zich op te geven. Prijs is 10 euro voor leden en 12,50 euro voor niet leden. Luncht u niet mee dan zijn de kosten voor FES.-leden op vertoon van FES- lidmaatschapsnummer gratis. Voor niet leden 2,50 euro. Kijk ook op: www.fesinfo.nl

Sweet Country

DENEKAMP - Kom op woensdag 23 januari genieten van de film Sweet Country bij het Filmhuis in Denekamp. De film start om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur.

Nadat de Aboriginal Sam uit zelfverdediging zijn blanke baas Harry March heeft gedood, slaat hij met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht. In de outback worden ze achtervolgd door sergeant Fletcher en zijn mannen. Uiteindelijk besluit Sam zich over te geven, om de gezondheid van zijn vrouw niet verder in gevaar te brengen. Als hij beschuldigd wordt van moord, moet rechter Taylor over zijn lot beslissen. Regisseur Warwick Thornton en scenarioschrijver David Tranter behoren tot de Aborigines. Op het festival van Venetië won 'Sweet Country' zowel de Speciale Juryprijs als de Premio Bisato d'Oro van de filmcritici. Kaarten kosten €7,50 en zijn te bestellen op http://www.supersaas.nl/schedule/Kulturhus_Denekamp/Kaartverkoop

As it is in heaven

ROSSUM - Omdat Kulturhus Rabo de CoCeR tien jaar bestaat wordt op vrijdag 11 januari om 20.00 uur de film waarmee het allemaal is begonnen vertoond.

De wereldberoemd dirigent Daniel DareŽus heeft een volgeboekte agenda voor de komende jaren. Dan krijgt hij op het podium een hartaanval en de artsen adviseren hem om het rustig aan te gaan doen. Hij besluit om naar zijn geboortedorp in Zweden terug te gaan. Hij koopt de oude lagere school en maakt langzaam kennis met de bevolking. De pastoor maakt zich zorgen over het zangkoor en hoewel het hoofd van Daniel helemaal niet staat naar muziek, besluit hij toch het koor te helpen. Het is een vreemde mengelmoes van mensen, maar Daniel laat zijn gevoel er op los en probeert iedereen zijn eigen toon te laten vinden. De entree is €5,- per persoon incl. koffie/thee.

FC Twente trapt weer af!

ENSCHEDE - Aankomend weekend wordt er weer afgetrapt in de Keuken Kampioen Divisie. Voor FC Twente start het programma met een uitwedstrijd tegen MVV.

Vervolgens staan er twee thuisduels op het programma. In de competitie staat de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht te wachten, gevolgd door de wedstrijd tegen Willem ll in het bekertoernooi. Op vrijdag 18 januari 2019 wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen Jong FC Utrecht Het beloftenteam uit Utrecht bezet momenteel een 17e plek in de competitie. Het belooft een doelpuntrijk duel te worden tussen beide teams, eerder dit seizoen werd Jong FC Utrecht met 1-6 verslagen door FC Twente. FC Twente speelt de kwartfinale van het TOTO KNVB-bekertoernooi tegen Willem ll op woensdag 23 januari. Om 18.30 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. De laatste ontmoeting tussen de twee clubs was in de Eredivisie op 17 maart 2018, toen werd het 2-2. Kaarten kunnen besteld worden vanaf €7,50 via kaartverkoop.fctwente.nl. Voor de bovengenoemde wedstrijden is geen Clubcard nodig, iedereen kan eenvoudig kaarten kopen.

Nieuwjaars-familie-toernooi

WEERSELO - De Tennis Vereniging Weerselo organiseert op zaterdag 12 januari van 14.00 tot 16.00 het jaarlijkse familie-toernooi.

Wil je samen wedstrijden spelen? Ieder speelt in zijn eigen tenniskids-categorie. De winnaar per categorie krijgt de wisselbeker mee naar huis. Ook leden die hun familie kennis willen laten maken met tennis zijn van harte welkom. Eén van de deelnemers moet lid van onze tennisvereniging zijn. Opgeven kan via jc@tvweerselo.nl.